Sevärdheter i Genua

Gränderna i den historiska stadskärnan

Genua är en fascinerande stad med lång och brokig historia. Liguriens huvudstad har ett historiskt centrum med ett virrvarr av medeltida gränder som kallas Caruggi. Här kan du uppleva känslan av tidsepoken när Genua var Medelhavets mäktigaste hamn. De smala, vindlande och inte sällan ganska mörka gränderna döljer många restauranger, barer och butiker. Att gå vilse är närmast oundvikligt!

DSC01813, photo 2009 Piergiorgio Mariniello

Katedralen San Lorenzo

Genua katedral är ett givet besök med sin fantastiska marmorfasad, vackra inredning, fascinerande skatter – och en odetonerad bomb från andra världskriget.

Genova church, photo ernstl

Museer

Det finns ett värdekort, Card Musei di Genova, som gäller för inträde till 22 museer i Genua. Kortinnehavaren kan även köpa rabatterade biljetter för bland annat Luzzati Museum, Palazzo Imperiale och ett flertal teatrar. För den konstintresserade finns väldigt mycket att se i Genua. Exempelvis Palazzo Bianco visar italiensk och flamländsk konst med verk av Rubens, Van Dyck och Caveraggio. Galata Museo del Mare är det största havsmuseet vid Medelhavet med 10 000 kvm utställningsyta.

Genova 2008 05, photo ho visto nina volare

Väderprognos

Idag 20 Jun 21 Jun 22 Jun
29/22 °C
29/22 °C
28/22 °C
26/19 °C
Booking.com